早教吧 育儿知识 作业答案 考试题库 百科 知识分享

Onafreezingafternoon,Ipickedupawalletinthestreet.Therewasnoidentification(身份证)inside.Justthreedollars,andanoldletterthatlookedasifithadbeencarriedaroundforyears.Iopenedtheletterandsawthatithad

题目详情
On a freezing afternoon,I picked up a wallet in the street.There was no identification(身份证) inside.Just three dollars,and an old letter that looked as if it had been carried around for years.I opened the letter and saw that it had been written in 1924--almost 60years ago.I read it carefully,hoping to find some clue to find the wallet's owner.
It was a"Dear John"letter.The writer,in a delicate script(娟秀的字迹),told her lover,whose name was Michael,that her mother did not allow her to see him again.It was signed Hannah and her phone number.So I called.
"No,of course!We bought this house from Hannah thirty years ago.Hannah had to live in the nursing home many years ago.Maybe you can go there."
Then I phoned the nursing home and was told,"Yes,Hannah is with us.Hannah was a sweet,silver-haired old-woman with a warm smile and friendly eyes."
I went up to the third floor of the nursing home.I showed her the wallet and the letter.The moment she saw it,she took a deep breath."Young man,"she said,"this letter was the last contact I had with Michael."She then said deeply:"I loved him very much.But I was only sixteen and my mother felt I was too young.I never did marry,I guess no one ever matched up to Michael…"
I took the elevator to the first floor.As I stood at the door,holding the letter to the guard.He looked at it closely and said,"Hey,I know,the letter is Mr.Goldstein's.He's always losing it."
"Who's Mr.Goldstein?"I asked."He's one of the old-timers on the eighth floor.That's Michael Goldstein's wallet,for sure.We went there where Michael Goldstein was reading a book.I told him I know where Hannah is."He grew pale."Hannah?You know where she is?How is she?When that letter came,my life ended.I never married.I guess I've always loved her."
"Michael,"I said."Come with me."We three took the elevator to the third floor.We walked toward the Hannah's room,still watching TV.Michael Goldstein went over to her."Hannah,"he said softly."Do you know me?Hannah,I'm Michael,Michael Goldstein.Do you remember?"
"Michael?Michael?It's you!"He walked slowly and they embraced(拥抱)
tearfully.A perfect ending for a love affair that had lasted nearly 60years.
21.What do you think is the best title of the passage?___
A.Forever Love.
B.A Beautiful Girl.
C.Kindness and Chance      
D.A Great Story.
22. A"Dear John" letter is a letter for___?
A.love   
B.marriage.
C.refusing   
D.party.
23.According to the story,we learned that___.
A.when in Rome,do as the Romans do
B.Rome is not built in one day
C.All shall be well and Jack shall have Joe
D.Practice makes perfect
24.The writer's purpose of writing this story is to___
A.show how great and how royal the real love is
B.show where there is a will there is a way
C.prove what a surprise Hannah got
D.prove how they regretted to see each other.
▼优质解答
答案和解析
21.答案 A  主旨大意题   这篇文章主要讲了一件事体现了永恒的爱,所以选A
22.答案 C  细节理解题  根据It was a"Dear John"letter.The writer,in a delicate script(娟秀的字迹),told her lover,whose name was Michael,that her mother did not allow her to see him again.可知,这是一封拒绝信,所以选C
23.答案C 推理判断题  根据这篇文章可知,C选项符合题意:有情人终成眷属,所以选C
24.答案A  主旨大意题   通过两个人相爱了六十年可知,作者想告诉人们真爱是很伟大的,所以选A