早教吧作业答案频道 -->英语-->
Grandpapickedupseveralitemsandplacedthemonthecounter(柜台).Hetoldtheclerkitwouldbeoncredit.Theclerkwasnewanddidn'tknowGrandpa,thoughhehadbeencomingtothissamecountrystorefor20years."Signhere,&
题目详情
Grandpa picked up several items and placed them on the counter (柜台).He told the clerk it would be on credit.The clerk was new and didn't know Grandpa,though he had been coming to this same country store for 20years.
"Sign here,"the clerk pointed to a piece of paper and said.
Grandpa took the pencil beside the paper and carefully marked an"X"on the dotted line.
"You're supposed to sign your name,"she said.
Grandpa's hand shook with the pencil.He was a tall man,thin with sandy blond hair and blue eyes.I hadn't seen him so embarrassed (尴尬) before,especially in front of a teenager girl.
"I can't read or write,"he said."I've always signed with an'X'".I could see he wanted nothing more than to get out of there.
I wasn't sure what happened,but somewhere deep inside of Grandpa had been pricked.I went close to him and broke my Hershey's bar in half.
"Want some?"I asked.He took it and bit into it.In spite of his smile,the sadness in his eyes said that chocolate wouldn't make the pain go away.
Grandpa is no longer with us now,but I know he was never simply"Grandpa X".He just didn't know how to read and he thought it was too late in life for him to start.What I would want to tell Grandpa more than anything else,if I could speak to him today,is that it's not too late.There are programs and people who are willing to help him learn to read and write.But the most important thing I'd say is that whether he could read or not,he was never just"Grandpa X"to me.
26.Which of the following statements about the writer's grandpa is WRONG?___
A.He didn't know how to read or write all his life.
B.He felt embarrassed when the clerk asked him to sign his name.
C.He had always signed with an"X"in the country store before the new clerk came.
D.He was a hard-working man but slow at learning.
27.The underlined word"pricked"in paragraph 7means"___".
A.ignored
B.fooled
C.hurt
D.worried
28.What can we infer from the last paragraph?___
A.It's difficult for an old man to learn to read.
B.The writer's love for his grandpa wouldn't change.
C.The writer would have respected his grandpa more if he had learned to read.
D.You will be looked down upon if you can't read or write.
"Sign here,"the clerk pointed to a piece of paper and said.
Grandpa took the pencil beside the paper and carefully marked an"X"on the dotted line.
"You're supposed to sign your name,"she said.
Grandpa's hand shook with the pencil.He was a tall man,thin with sandy blond hair and blue eyes.I hadn't seen him so embarrassed (尴尬) before,especially in front of a teenager girl.
"I can't read or write,"he said."I've always signed with an'X'".I could see he wanted nothing more than to get out of there.
I wasn't sure what happened,but somewhere deep inside of Grandpa had been pricked.I went close to him and broke my Hershey's bar in half.
"Want some?"I asked.He took it and bit into it.In spite of his smile,the sadness in his eyes said that chocolate wouldn't make the pain go away.
Grandpa is no longer with us now,but I know he was never simply"Grandpa X".He just didn't know how to read and he thought it was too late in life for him to start.What I would want to tell Grandpa more than anything else,if I could speak to him today,is that it's not too late.There are programs and people who are willing to help him learn to read and write.But the most important thing I'd say is that whether he could read or not,he was never just"Grandpa X"to me.
26.Which of the following statements about the writer's grandpa is WRONG?___
A.He didn't know how to read or write all his life.
B.He felt embarrassed when the clerk asked him to sign his name.
C.He had always signed with an"X"in the country store before the new clerk came.
D.He was a hard-working man but slow at learning.
27.The underlined word"pricked"in paragraph 7means"___".
A.ignored
B.fooled
C.hurt
D.worried
28.What can we infer from the last paragraph?___
A.It's difficult for an old man to learn to read.
B.The writer's love for his grandpa wouldn't change.
C.The writer would have respected his grandpa more if he had learned to read.
D.You will be looked down upon if you can't read or write.
▼优质解答
答案和解析
26.D 细节理解题.从前面描述可以看出,由于祖父不会写字,刷卡购物时都签x作为名字,因而有一次因为不会写字的尴尬经历,A,B,C都有所提及.
27.C 细节理解题.当祖父告诉收银员他不会写字时,I could see he wanted nothing more than to get out of there,我明白他想立即离开,表明当时祖父很受伤害.
28.B 细节推断题. 最后一段But the most important thing I'd say is that whether he could read or not,he was never just"Grandpa X"to me.告诉我们,虽然祖父不会写字,但依然是我的祖父.可知,作者对祖父深深的感情.
27.C 细节理解题.当祖父告诉收银员他不会写字时,I could see he wanted nothing more than to get out of there,我明白他想立即离开,表明当时祖父很受伤害.
28.B 细节推断题. 最后一段But the most important thing I'd say is that whether he could read or not,he was never just"Grandpa X"to me.告诉我们,虽然祖父不会写字,但依然是我的祖父.可知,作者对祖父深深的感情.
看了 Grandpapickedu...的网友还看了以下:
下列物质中:A.KI(s)B.C2H5OH(l)C.Cl2(g)D.CH3COOH(l)E.BaS 2020-04-11 …
注音全对的一项是()A.谬(miù)论摇曳(yè)岑(cén)寂尺牍(dú)B.丰腴(yú)迥(j 2020-07-03 …
D比L高,A比B高.如果M和L比A矮,谁是第二高?可以想到的是:D>L;A>B/M/L,但并不知道 2020-07-07 …
已知l,m,n是三条不同的直线,α,β是不同的平面,则α⊥β的一个充分条件是()A.lα,mβ,且 2020-07-26 …
下列字音有误的一项是A.祓除fú赧然lǎn僭称jiàn谬悠之说miùB.累赘léi稗官bài慰藉ji 2020-11-04 …
请将下面的动物归类。A.娃娃鱼B.鲸鱼C.墨斗鱼D.比目鱼E.海马F.鳄鱼G.鲨鱼H.鲍鱼M.虾蛄K 2020-12-09 …
请将下面的动物归类。A.娃娃鱼B.鲸C.墨斗鱼D.比目鱼E.海马F.鳄鱼G.鲨鱼H.鲍鱼M.虾蛄K. 2020-12-09 …
A.憔悴(cuì)B.寒战(zhàn)C.嫩芽(lèng)D.祷告(dǎo)风筝(zhēn)撒谎(s 2020-12-19 …
下列各项中注音有误的一项是()A.léi身体羸弱秦王嬴政yíng输赢yíngB.lài万籁俱寂石濑l 2020-12-24 …
A.戏谑(nuè)沙砾(lì)喷泉(pēn)一塌糊涂(tā)B.追溯(sù)商榷(huò)恣肆(sì 2021-01-15 …