早教吧 育儿知识 作业答案 考试题库 百科 知识分享

By1990accordingtoaWorldWildlifeFundreportonlyabout4500tigerssurvivedthroughouttheworld-halfoftheminIndia.Mr.Foresterswhofollowedandcountedtigerfootprintsestimatedthat

题目详情

  By 1990 according to a World Wildlife Fund report only about 4 500 tigers survived throughout the world-half of them in India.Mr.Foresters who followed and counted tiger footprints estimated that in May 1992 only about 1 800 tigers existed in India.Project Tiger supported by W.W.F.was immediately launched.Nine tiger reserves were created with armed guards protecting them.

  The project provided opportunities for researchers from India and abroad to study tigers in the reserves and gather previously unavailable information about their habits.Studies show that a male tiger may control a hunting territory of between 10 and 20 sq . kms depending on its age size and strength.

  The territory of a male includes the smaller territories of three or four tigresses.A tiger marks the boundaries of its territory by spraying urine(尿)and other bodily liquids on bushes.But it tries to avoid territorial fights being guided by the distinctive body smell of other tigers.Tigers fight to death only when a tigress is defending her young or when a tiger is guarding a tigress from the attentions of other males.

  The popular image of the tiger is that of a merciless and unconquerable hunter.But studies show that it catches only one of 20 victims it tries to attack.

  Fears have recently developed that Project Tiger has been too successful.It has enabled the tiger population to double but India’s human population has also grown out of control.Currently it is 750 million and likely to be 900 million by the end of the century.The land problem is becoming serious and many rural people feel bitter about the fact that some rich forests are reserved for tigers.A growing number of attacks by tigers on man has added to the hostility.(敌意)

(1)

The ultimate aim of Project Tiger is to ________.

[  ]

A.

study the growth rate of tigers

B.

promote the breeding of young tigers

C.

protect tigers from being killed

D.

analyze the behavioral patterns of tigers

(2)

Studies have shown that ________.

[  ]

A.

a tigress never attacks until attacked

B.

the tigress is not as fierce as the tiger

C.

a tiger usually fights another tiger to defend its own territory

D.

the tiger is not an efficient hunter as is commonly described

(3)

Some people are afraid that Project Tiger ________.

[  ]

A.

has been carried too far

B.

has failed to achieve its goal

C.

hasn’t received enough attention

D.

is not worth the money spent on it

(4)

The author seems ________.

[  ]

A.

to be enthusiastic about Project Tiger

B.

to have a matter-of-fact attitude towards Project Tiger

C.

to have a hostile attitude towards Project Tiger

D.

to be satisfied with Project Tiger

▼优质解答
答案和解析
答案:1.C;2.D;3.A;4.B;
解析:
(1) 由第一段内容可知老虎数量降低有人为猎杀的原因。 (2) 根据第四段内容可知。 (3) 根据最后一段第一句可知。 (4) 作者讲述了保护老虎工程的意义效果以及副面结果(最后一段),说明作者的态度非常客观。